F.A.Q.

Här hittar du svar på vanligt förekommande frågor

För att få börja övningsköra måste du fyllt 16 år och ha ett körkortstillstånd. Vid privat övningskörning måste du även ha gått en introduktionsutbildning och ha en godkänd handledare.

Med utökat B-körkort får du köra samma fordon som vid B-körkort. Skillnaden är att du får köra med en tyngre släpvagn. Om släpvagnens totalvikt överstiger 750 kg får släpvagnens och bilens sammanlagda totalvikt vara högst 4250 kg, jämfört med 3 500 kg för B-körkort.

Du måste ha fyllt 24 år, haft körkort i minst fem av de senaste tio åren och ha ett handledartillstånd. För att få tillståndet behöver du gå en introduktionsutbildning. Du måste alltid sitta bredvid den som övningskör och det är du som räknas som ansvarig förare om något skulle hända.

När du skriver in dig på trafikskolan så erhåller du automatiskt uppgifter för att kunna logga in på elevcentralen där du både kan boka körlektioner samt göra körkortsteori.

Alla riskutbildningar gäller i 5 år från det datum de genomfördes.

Alla lektionspaket/presentkort är giltiga 2 år från inköpsdatum.

Avtalsvillkor – Elev

Dahls trafikskola drivs som ett aktiebolag sedan 2010. Vi är godkända för F-skatt. Vi erbjuder körkortsutbildning, Riskutbildningar och Introduktionsutbildningar.
Vi tillämpar oss av STR:s policy gällande avbokningsregler/reklamations – och återbetalningspraxis (www.str.se).

Avtalsvillkor 2015-05-25

 • 1 Acceptera avtalsvillkor
  Genom att skriva in dig på Dahls trafikskola AB blir du kund och användare av våra tjänster och accepterar därmed dessa avtalsvillkor.
 • 2 Minderårig
  Om du är under 18 år måste du enligt lag ha dina föräldrars eller annan förmyndares samtycke för att gå med på våra avtalsvillkor. Innan inskrivning kan ske måste du kunna uppvisa för trafikskolan ett skriftligt intyg undertecknat från dina vårdnadshavare/förmyndare, om samtycket inte kan skaffas på annat godtagbart sätt.
 • 3 Personligt konto via Elevcentralen
  Ditt konto är personligt. Inloggning och lösenord skall användas av dig, du har själv ansvar för skydda detta.
  Dahls trafikskola AB är inte ansvariga för eventuell skada som uppstått om någon annan utomstående loggar in och använder ditt konto. Som kund har du tillgång till Elevcentralen och dess tjänster under hela din utbildning.
  Dahls Trafikskola AB förbehåller sig rätten att stänga av kontot vid missbruk av tjänsten.
 • 4 Dina personuppgifter
  Dessa är de du lämnat till oss och valt att uppge. Dina personuppgifter skyddas av GDPR, General Data Protection Regulation. All data hanteras på en säker server som driftas av STR Service AB i Landskrona.
  Var noga med att alltid informera oss om du byter adress, telefonnummer och e-post för vår kontakt med er.
 • 5 Priser och Betalning
  Aktuella priser hittar du på vår webbplats. Priserna kan komma att ändras under utbildningens gång.
  För att kunna tillgodoräkna sig rabatterna i våra Startpaketkrävs förskottsbetalning. Priserna i ett Startpaket/insatt saldogäller i två (2) år från betalningsdatum och berörs då ej av eventuella prisändringar.
  Vi tar emot betalningar via, bankkort på vår E-handel, fakturering och Swish.
 • 6 Fakturering
  Dahls Trafikskola tillämpar fakturabetalning för de produkter och tjänster som kunden köper och som inte betalas vid kurs eller köptillfället. Fakturan skickas till den adress eller e-postadress, som kunden uppgett vid inskrivningen.
  Det är upp till kunden, att informera om förändrade adressuppgifter. Avgifter som tillkommer pga. felaktiga adressuppgifter debiteras kunden. Betalningsvillkor är 15 dagar.
 • 7 Avbokningsregler
  För avbokningar som sker efter kl. 13.00 dagen innan körlektionen debiteras du full avgift, om du inte kan visa upp ett läkarintyg som visar att du pga sjukdom inte kunnat infinna dig till lektionen.
 • 8 Alkolåsanvändning
  Dahls Trafikskola AB´s samtliga fordon är utrustade med alkolås. Kunden måste vid begäran göra ett godkänt utandningsprov. Vid ej godkänt utandningsprov genomförs ej körlektionen, men debiteras kunden.
 • 9 Upphovsrätt och nyttjanderätt
  Allt material är skyddat av lagen om upphovsrätt.
 • 10 Friskrivning från ansvar
  Dahls Trafikskola AB tar inte ansvar för avgifter som kan tillkomma vid påminnelse eller inkassokrav om kunden ej uppgett rätt adress eller uppdaterat oss med rätt uppgifter.
 • 11 Ändringar av dessa Avtalsvillkor
  Avtalsvillkoren kan komma att ändras under körkortsutbildningen. Då kommer detta att aviseras på elevcentralen.
  Ett godkännande av avtalsvillkoren via elevcentralen, anses att kunden accepterat avtalet.
 • 12 Vid eventuell tvist
  Kan du som kund vända dig till STR:s Reklamationsnämnd (www.str.se)